AMAZONAS | BRAZILACTICA
7879
page-template-default,page,page-id-7879,page-child,parent-pageid-7877,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
 

BRAZILACTICA

Brazilactica je festival brazilske kulture koji se održava u Zagrebu u svibnju svake godine, a donosi niz radionica, predavanja, performansa, tematskih večeri te filmskih projekcija posvećenih brazilskoj kulturi s gostima iz Brazila i Europe.
Prošlogodišnje, 8.izdanje festivala održalo se od 02. do 06. svibnja. U pet festivalskih dana naši sugrađani i sugrađanke su uživali u brazilskim ritmovima, zvukovima, energiji, kulturi i pokretu diljem Zagreba. Održane su radionice i prezentacije afro – brazilske vještine capoeire i afro – brazilskog plesa maculele, live art performansa na Trgu Petra Preradovića te Tribal performansi u Etnografskom muzeju i radionica capoeire za najmlađe. Popratni program festivala sastojao se od Pubquiza o brazilskog i portugalskoj kulturi, seta interaktivnih predavanja pod nazivom Brazilorum, izložbe „Capoeira is art“ te večeri brazilske poezije. Festival je organizirala Udruga Amazonas zahvaljujući partnerima – Etnografskom muzeju, Art cafeu Jutro, organizaciji Afrika u mom srcu, klubu Pločnik, Booksi i caffe baru Vespa. Događaj je bio podržan i od Brazilske ambasade u Zagrebu.
Ovogodišnja Brazilactica će se održati od 08. do 11. svibnja, a više informacija potražite ovdje
Više informacija o festivalu potražite na web stranici Festivala.