AMAZONAS | NOVOSTI
7681
page,page-id-7681,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
 

NOVOSTI

Roditelji i djeca zajedno treniraju capoeiru!

djeca + roditelji

 

Udruga Amazonas, unutar projekta Tribo Moderna, organizira zajedničke treninge capoeire djece i roditelja. Tako se, uz puno nasmijanih lica i veselja, održao zajednički trening u OŠ Petar Zrinski u Zagrebu. Na njemu se okupilo više od 30 sudionika i sudionica, što djece, što odraslih. Capoeira je afro-brazilska umjetnička forma koja uključuje elemente borilačkih vještina, igre, glazbe i plesa, a cilj aktivnosti je promicanje nenasilja i tolerancije među djecom i mladima. Trening je vodila profesorica capoeire Tena Kostanjšek uz goste iz Poljske. Događanje je započelo zagrijavanjem uz glazbu i učenjem osnovnih pokreta koje su vrlo brzo savladali i roditelji i djeca te se nastavio interaktivnom igrom koja je spojila elemente capoeire i drugih igara. U nastavku susreta djeca su naučila još nekoliko pokreta koje su uspješno primijenila na kraju događaja kada su se sudionici i sudionice okupili u rodu (krug u capoeiri).

Reakcije su bile pozitivne, djeca su stekla nove prijatelje i pritom se zabavila te naučila novu, korisnu vještinu. Roditelji čiji je odaziv, a i interes bio visok, bili su puni hvale za ovaj projekt i način spajanja najmlađih te promicanje tolerancije među njima.

 

Novi treninzi djece i roditelja održat će se 01. ožujka u OŠ Ljubo Babić u Jastrebarskom, te u OŠ Augusta Cesarca u Zagrebu, 02.ožujka u 20 sati.

 

Projekt Tribo Moderna sufinancira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Autor: Tomislav Nemčić