AMAZONAS | BRAZILACTICA
7879
page-template-default,page,page-id-7879,page-child,parent-pageid-7877,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
 

BRAZILACTICA

Brazilactica je festival brazilske kulture koji se održava u Zagrebu u svibnju svake godine, a donosi niz radionica, predavanja, performansa, tematskih večeri te filmskih projekcija posvećenih brazilskoj kulturi s gostima iz Brazila i Europe.

 

Prošlogodišnje, 9. izdanje festivala održalo se od 08. do 11. svibnja. U pet festivalskih dana naši sugrađani i sugrađanke su uživali u brazilskim ritmovima, zvukovima, energiji, kulturi i pokretu diljem Zagreba. Održane su radionice i prezentacije afro – brazilske vještine capoeire, radionica sambe i radionica capoeire za najmlađe uz superherojski facepainting. Popratni program festivala sastojao se od ‘putovanja kroz korjene brazilske kulture’, pub quiza, jam sesiona i predstave ‘Capoeira story’. Festival je organizirala Udruga Amazonas zahvaljujući partnerima: klubu Pločnik, Centru za mlade grada Zagreba i Juta Kota baru. Događaj je bio podržan i od Brazilske ambasade u Zagrebu.

 

Ovogodišnja Brazilactica se zbog pandemije Covid 19 virusa neće održati, no nećete ostati zakinuti za aktivnosti koje slave brazilsku kulturu! Uveli smo Brazilactica weekend koji će se održati od 18. do 20. lipnja. Sastojat će se od radionica na kojima se možete okušati u pripravku specijaliteta brazilske gastronomije, radionice o kavi, besplatne capoeira radionice te kviza znanja. Osim toga, u Botaničkom vrtu PMF-a u Zagrebu, za vrijeme događanja, bit će postavljen ‘Amazon Fire Mural’ kojem je cilj pružiti vjerodostojne informacije o požaru u Amazonskoj prašumi prošle godine i utjecaju istog na okoliš. Detaljan raspored potražite ovdje. 

 

Više informacija o festivalu potražite na Facebook stranici Festivala.