AMAZONAS | UKLJUČI S(V)E!
7676
page-template-default,page,page-id-7676,page-child,parent-pageid-8136,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
 

UKLJUČI S(V)E!

Projekt UKLJUČI S(V)E!

 

Projekt Uključi s(v)e! Usmjeren je na aktivno sudjelovanje mladih u društvu kroz uključivanje u volonterske aktivnosti, uključujući pritom i mlade iz marginaliziranih skupina društva. Projekt je nastao iz potrebe za povećanjem usluga u zajednici namijenjenim upravo socijalno isključenim mladima.

 
 Osnovne aktivnosti projekta su:

 

  • Uključivanje isključene skupine mladih u aktivnosti Udruge Amazonas

Aktivnosti su namijenjene mladima u sustavu socijalne skrbi i/ili marginaliziranim mladima koji se mogu uključiti u sportske aktivnosti (capoeira, akrobatika), edukativne aktivnosti (specifične edukacije, učenje jezika), te kulturne radionice (interkulturne večeri, specifične vještine kao što je animacija, origami i sl.) 

 

  • Uključivanje mladih u volonterske aktivnosti

Volonterske aktivnosti u koje se mladi mogu uključiti su: rad u medijsko – filmskom timu, organizacija festivala „Brazilactica“, organizacija kulturnih večeri, asistent/ica trenera/ice capoeire, individualni rad s djecom (za studente pomagačkih struka), provedba kampanja protiv nasilja, pomoć u učenju, savjetodavni rad. Sve aktivnosti usmjerene su k razvoju specifičnih kompetencija i praćene specifičnim edukacijama. Također, prema potrebama, aktivnosti su popraćene i supervizijama, grupama za refleksiju i/ili konzultacijama.

 

  • Informiranje mladih o mogućnostima mobilnosti u okviru Erasmus + programa i Europskih snaga solidarnosti

Kroz radionice i organizaciju info dana o mobilnosti unutar EU, korisnici/ice projekta ali i ostali mladi imaju priliku razmijeniti iskustva na području mobilnosti. Na događaju sudjeluju i naši/e volonteri/ke Europskih snaga solidarnosti koji/e informiraju o tom projektu iz vlastitog iskustva, te naši suradnici/ice iz drugih udruga koji/e prezentiraju mogućnosti mobilnosti kojima se oni bave.

 

Projekt je u godini 2019./2020. sufinanciran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Grada Zagreba – gradskog ureda za osobe s invaliditetom i socijalnu zaštitu.